Projecten

This post is also available in: enEnglish

Binnen PERL vinden een hoop projecten plaats op het gebied van programmeeronderwijs. Bijvoorbeeld deze:

Python in de klas

Veel programmeerlessen vinden plaats buiten de klas, in makerspaces en CoderDojos bijvoorbeeld. Geweldig dat dat gebeurt natuurlijk! Maar als je in de klas programmeerlessen gaat geven, dan heb je toch behoefte aan andere dingen. Slides, werkbladen, nakijkmodellen. Daar zijn wij hard aan bezig, in het project ‘Python in de klas’.

Computational Thinking in Context

Meer info.

Beauty and Joy of Computing

In het Engels zijn al veel lespakketten beschikbaar, maar onze favoriet is wel de ‘auty and Joy of Computing’ Het materiaal laat zien dat programmeren meer is dan wiskunde en spelletjes, en het is ook kunstwerken maken en elegantie. Vooral voor meiden is dat erg aantrekkelijk. Wij zijn onderdeel van een groep wetenschappers en vrijwilligers die het materiaal nu naar het Nederlands aan het vertalen zijn. Meer info (Nog in het Engels)

Van Scratch naar Python

Voor leerkrachten en leerlingen die een stapje verder willen in het (leren) programmeren, hebben we een lessenserie ontwikkeld waarbij leerlingen de kennis en vaardigheden die ze hebben op het gebied van programmeren in Scratch gaan gebruiken om te leren programmeren in Python, een ├ęchte, tekstuele, programmeertaal, gebruikt door ├ęchte programmeurs. Bekijk hier het project.

Programmeren voor blinde en slechtziende kinderen

Meer info op Felienne’s blog (Engels)
Nieuwsbericht